Chlebówka zapiekana

Chlebówka zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół z kostki

    1 l
  • masło

    50 g
  • pęczek natki pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • ser żółty

    300 (tarty)
  • Chleb wiejski

    1 bochenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb pokroić na kromki i zrumienić w tosterze lub piekarniku. Prostokątną formę do pieczenia natłuścić i wyłożyć grzankami. Każdą warstwę posypać obficie serem, posolić, popieprzyć, posypać posiekaną natką i tartą gałka muszkatołową, przykryć wiórkami masła, a następnie zalać gorącym rosołem. Ostatnią warstwę powinien stanowić chleb posypany serem i natką. Zapiekać w gorącym piekarniku 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat