Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane burgery z wołowiny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec wołowy 1/2 kg
cebula czerwona 2 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
koperek 2 łyżki
pomidor 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
rukola 3 garście
jogurt naturalny 200 ml
czosnek 1 ząbek
majonez 1 łyżka
mozzarella 2 kulki
kajzerka kilka sztuk
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane burgery z wołowiny

Kroki postępowania

1
Mięso należy zmielić, a potem doprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Grillowane burgery z wołowiny foto
2
Cebulę należy posiekać.
Krok 2 - Grillowane burgery z wołowiny foto
3
Ogórki kroimy w drobną kostkę.
Krok 3 - Grillowane burgery z wołowiny foto
4
Łączymy warzywa i mięso, dodajemy koper. Masę mieszamy.
Krok 4 - Grillowane burgery z wołowiny foto
5
Mokrymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki i układamy na ruszcie. Grillujemy po kilka minut z obydwu stron.
Krok 5 - Grillowane burgery z wołowiny foto
6
Przed zdjęciem układamy po kawałku sera na kotlecie a obok bułki. Grillujemy chwilę. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty czosnek. Podajemy burgera w bułce z warzywami i sosem.
Krok 6 - Grillowane burgery z wołowiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 20.01.2016 20:51
Smakowite burgery;))
norweska20 20.01.2016 20:07
oj chętnie bym zjadła
SzczyptaChili 20.01.2016 19:57
Aż ślinka cienkie , pyszne
dollce 20.01.2016 19:18
smakowity ;)
noninka77 20.01.2016 17:59
Z chęcią bym zjadła:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak