Miodowe kurczaczki

Miodowe kurczaczki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • po 1/2 kg udek i skrzydełek

  • miód

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sok pomarańczowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Zalewamy marynatą mięso. Dokładnie należy
przemieszać, aby mięso z każdej strony przeszło
marynatą. Odstawiamy do lodówki na conajmniej
dwie godziny. Po tym czasie smażymy kawałki
kurczaka na rumiano. Przekładamy do prodiża
lub na blaszkę, podlewamy 1/3 marynaty i pieczemy
około 90min, gdy są gotowe powinien pojawić
się karmel.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

29.10.2010 00:14
Super mięsiwo, tylko ja tego nie jem.

wedith1

08.10.2010 09:00
Ciekawe i na pewno smaczne:)

Margo1

20.08.2010 21:55
Lubie kurczaczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat