kurczak czosnkowy - faszerowany

kurczak czosnkowy - faszerowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1
  • przyprawa curry

    1
  • główka czosnku

    1
  • masło

    1/3 kostki
  • pieczarki

    6 szt
  • cebula

    3 szt
  • papryka słodka mielona

    1 (węgierska)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka nacieramy dokładnie przyprawami odkładamy w chłodne miejsce.

Pieczarku kroimy w pół krążki, cenule w piórka.
czosnek przepuszczamy przez praske, dodajemy masło - miksujemy na jednolitą mase.
Nacieramy kurczaka w srodku masłem, następnie nadziewamy pieczarkami z cebylą - dokładnie zaszywamy, smarujemy pozostałym masłem z czosnkiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 180 c w termoobiegu, pieczemy około 30 minut następnie podwyższamy temperature do 220 c i pieczemy kolejne 30 minut

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

09.11.2010 13:47
Na pewno wyśmienicie smakuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat