Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z boczkiem, grzankami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
mleko 2% 3 łyżki
sól do smaku
chleb 1,5 kromki
ser żółty kawałek
boczek wędzony 10 dag
natka pietruszki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z boczkiem, grzankami i serem

1. Boczek pokroić w kostkę i smażyć bez dodatku tłuszczu, pod koniec smażenia dodać pokrojone w drobną kostkę kromki chleba. Chwilę razem smażyć.
2. Jajka rozbić, dodać szczyptę soli i mleko, razem wymieszać. Do jajek dodać boczek wraz z grzankami z chleba oraz starty ser. Całość wlać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na małym ogniu, do czasu, aż jaja się zetną. Podawać posypany natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 27.04.2017 00:40
Pysznie wygląda.
Marta Ryżek-Kalkowska 12.10.2016 19:30
Wygląda bardzo apetycznie.
adelajda 25.04.2016 21:21
Apetyczny omlecik :)
sezamek 06.04.2016 19:54
Pyszny omlecik :)
Ela15 25.02.2016 07:08
wygląda bardzo apetycznie
IwonaKa 04.02.2016 20:00
smakowicie wygląda ten omlet
Wacław 10.01.2016 11:23
pyszne danie :-)
agaK. 09.01.2016 21:55
Do omletów podchodzę ostrożnie, bo nie zawsze mi smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak