Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe z mięsem z indyka i żółtą papryką
Kroki postępowania
Przed pieczeniem smarujemy każdą bułeczkę jajkiem rozmąconym z mlekiem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
mąka pszenna |
3,5 szkl
|
drożdże świeże |
20 dag
|
mleko ciepłe |
1 szkl
|
cukier |
1 szczypta
|
sól |
1 łyżeczka
|
oliwa |
2 łyżki + 1
|
śmietana 30% |
1 łyżka
|
ser żółty |
|
koncentrat pomidorowy |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: