Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik bez jajek i miodu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 2 i 1/4 szklanki
cukier 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bez jajek i miodu

Do miski wyłożyć dżem, wlać olej i ciepłe mleko, wymieszać.
Do drugiej miski wsypać mąkę, cukier, sodę i przyprawę do piernika, wymieszać. Miksując wsypywać stopniowo produkty sypkie do płynnych aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełożyć do formy keksowej o wymiarach 28 x 8 cm, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 55 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.01.2016 11:27
bez miodu to nie piernik ;) ale ciacho na pewno dobre
Habibi 06.01.2016 15:09
lubię takie proste i szybkie ciasta :)
Damiano
Damiano 06.01.2016 00:32
uwielbiam pierniczka
jagoda5913 06.01.2016 00:07
pyszny piernik
Wiktoria29 05.01.2016 22:11
ładnie wygląda, apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak