Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka curry z indyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 300 g
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
rosół 200 ml
mleko kokosowe 400 ml
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczi
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
woda zimna 100 ml

Porada

Potrawka świetnie smakuje z purée ziemniaczanym , ryżem lub kaszą.

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka curry z indyka

1. Mięso umyć , osuszyć wraz oraz cebulę pokroić w kostkę. na patelni rozgrzać masło , podsmażyć składniki. Marchew oraz pietruszkę obrać , pokroić w pół plasterki , dodać do mięsa , smażyć jeszcze chwilę do zmiany koloru co chwila mieszając.
2.Zawartość patelni przełożyć do garnka , zalać bulionem oraz mleczkiem kokosowym , dusić na wolnym ogniu do całkowitej miękkości warzyw. Do potrawki dodać przyprawy , wymieszać.
3.Chwilę przed końcem mąkę wymieszać z wodą oraz odrobiną gorącego sosu , przelać do garna. Pozostawić na gazie do zgęstnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 05.01.2016 16:05
Piekny kolor tego dania!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak