Kompot jeżynowy

Kompot jeżynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    40 dag
  • cukier

    10 dag
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • sok pomarańczowy

    1/2 szklanki
  • skórka otarta z pomarańczy

  • wino słodkie czerwone

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym oraz sokiem i skórką z pomarańczy. Ostudzić. Jeżyny przebrać i ułożyć w wazie lub salaterce. Ostudzony syrop wymieszać z winem,zalać owoce i schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Neetka90

03.07.2012 22:22
mniam !

Neetka90

03.07.2012 22:22
mniam !

Neetka90

03.07.2012 22:22
mniam !

Patrycja33

02.05.2011 16:24
mmm jeżyny pycha

Patrycja33

02.05.2011 16:24
mmm jeżyny pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat