Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa ze słoika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 2 kg
wołowina 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
czosnek 4-5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa ze słoika

Łopatkę i wołowinę mielimy w maszynce do mielenia mięs (przez grube sito) na mielone.
Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty przez wyciskacz czosnek i przyprawy do smaku: sól, pieprz i majeranek.
Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Mięso nakładamy do słoików.
Zakręcamy je i gotujemy ok. 2 godzin. Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.01.2016 12:21
pyszne danie do zjedzenia
agnieszka214 04.01.2016 11:32
Domowe wyroby są najlepsze
ilka01 04.01.2016 10:07
super pomysł
Małgorzata92 04.01.2016 09:41
Ile można ją przechowywać w słoikach?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak