Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kokosową pianką
Z podanych składników wyrobić ciasto. Rozwałkować, wyłożyć na formę.
Masa serowa:
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Pomału dodawać ser ciągle mieszając mikserem na wysokich obrotach. Dodać budyń waniliowy w proszku , rodzynki oraz skórkę pomarańczową.Na koniec ubić pianę z białek i dodać do masy serowej delikatnie mieszając na jednolitą masę.
Gotową masę serową wlać na wcześniej przygotowane na blasze kruche ciasto.
Piana kokosowa:
Białka ubić, dodać cukier. Na koniec wsypać wiórki kokosowei delikatnie wymieszać.
Piec ok 1 godziny w 180 stopniach. Na 15 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na sernik uprzednio przygotowaną piankę kokosową i piec do zarumienienia.