Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona w rękawie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1,5 kg
olej
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
sól
pieprz
czosnek 4 szt
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona w rękawie

Szynkę opłukać i osuszyć. Z wymienionych składników przygotować marynatę. Natrzeć całą szynkę i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180C. Szynkę wkładamy do rękawa. Wstawiamy do piekarnika na 1,5 godz.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 03.01.2016 13:31
pyszne mięsko
IKrakowianka 03.01.2016 13:03
super mięsko
SzczyptaChili 03.01.2016 12:51
Bardzo lubię mięsa pieczone w rękawie. Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak