Sos beszmelowy

Sos beszmelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtko

    1 sztuka
  • gałka muszkatołowa do smaku

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku stopić łyżkę masła,dodać łyżkę mąki i powoli wlewać ciepłe mleko.Gotować przez chwilę,stale mieszając,aż masa zgęstnieje.Zdjąć z o9gnia,dodać jedno jajko i jedno żółtko,szczyptę soli,pieprz,tarty parmezan i tartą gałkę muszkatołową

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

27.05.2012 22:13
dobry sos

annagebalska

13.05.2011 10:24
pycha

madzialena19

10.05.2011 15:16
dobry przepis

gosia47-47

10.12.2010 16:04
ekstra pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat