racuszki wytrawne z kiełbasą

racuszki wytrawne z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dag
  • drożdże

    3 dag
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

  • mleko

    1,5 szklanka
  • gałka muszkatołowa starta

  • jajo

    2 sztuk
  • kiełbasa

    15 dag
  • tłuszcz

    ok10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drożdże wymieszać z częścią ciepłego mleka cukru i łyżką mąki a gdy wyrosną dodać olej żółtka resztę mleka i u trzepane białka pod koniec wyrabiania dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę wyrobić ciasto odstawić do wyrośnięcia kłaść łyżką niewielkie porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz smażyć do złotego koloru podawać z keczupem życzę smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat