Jabłecznik

Jabłecznik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 jaj

  • 1 szklanka cukru

  • 2 szklanki mąki Krupczatki

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

  • 0,5 szklanki śmietany

  • 0,5 kostki margaryny

  • olej

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem dodać ciepłą margarynę, mąkę zmieszaną z proszkiem i śmietaną. Rozdzielić ciasto na dwie części. Jedną podpiec. Następnie wyłożyć jabłka starte na podpieczony placek i piec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

14.07.2011 08:57
uweilbiam

Marta98

13.01.2011 20:19
też taki robię

gottrina

09.01.2011 23:17
świetne ciasto

agata1722

31.08.2010 16:19
muszę wypróbować ten przeis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat