Pieczarki duszone

Pieczarki duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • smalec

    1 łyżka czubata
  • margaryna lub masło

    1 łyżka czubata
  • pieczarki

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki dobrze myjemy... wkładamy do wrzątku i obgotowujemy około 15 minut. Następnie wykładamy na sitko by dobrze obciekły.W garnku roztapiamy smalec i margarynę, wrzucamy pieczarki, dusimy ok 10 minut coraz mieszając je. Doprawiamy solą i pieprzem - raczej powinny być na ostro.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

23.04.2013 17:37
uwielbiam je pod każdą postacią

krokodyl

06.07.2012 09:13
miłe jedzonko

koala

02.06.2012 00:39
jak ja je lubię; są takie smaczne:)

Renata16

27.04.2012 02:27
uwielbiam pieczarki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat