Duszone żeberka z cebulką

Duszone żeberka z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    60 dag
  • tłuszcz do smażenia

    2 łyżki
  • marchewka

    2-3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • posiekana zielenina

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz( może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron. W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

15.08.2013 10:25
Smaczne mięsko

Wafelek2601

10.01.2013 14:58
"Chodzą" za mną takie żeberka, na pewno niedługo zrobię.

IKrakowianka

26.12.2012 09:30
bardzo lubię żeberka

kasiaw

10.06.2012 18:36
bardzo smaczne

Katarzyna/kate1980

09.04.2012 20:31
wspaniałe

linka1312

28.08.2010 20:43
kocham zeberka!

pauluna

23.08.2010 12:43
no smaczne

marzencia2007

21.08.2010 12:37
wygladaja slicznie :)

Iwusia

21.08.2010 09:52
Ja też robię podobnie żeberka :) Dzięki temu są smaczne :)

iwa643

21.08.2010 07:18
oj lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat