Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidło z grzybów leśnych z ziołami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 70 dag
cebula biała 3 sztuki
masło 10 dag
śmietana 30% 100 ml
Chleb wiejski na zakwasie 2 kromki
estragon 1 łyżeczka
grzyby suszone szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidło z grzybów leśnych z ziołami.


1.

1. Grzyby oczyścić, i bardzo drobno pokroić.Cebule także obrać i pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Cebule zeszklić na maśle. Grzyby usmażyć i odstawic do wystudzenia. 2. Składniki przełożyc do miski, połączyć ze sobą ,dodać tymianek , estragon, szczyptę zmielonych suszonych grzybów, śmietanę i pokruszony chleb . Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Smarowidło wstawić do lodówki na conajmniej kilka godzin. Podawać z pieczywem, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 15.12.2015 19:20
Fajny przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak