skrzydła po diabelsku

skrzydła po diabelsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    12 sztuk
  • keczup pikantny

    1 szklanka
  • olej

    2 łyzki
  • miód

    2 łyżki
  • musztarda sarepska

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • chili

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

skrzydełka przeciąć w stawach na połowę i zasolić składniki marynaty wymieszać i zalać nią skrzydełka i odstawić na 12 godzin najlepiej na noc do lodówki po wyjęciu z zalewy skrzydełka ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym zalać marynatą i przykryć folią aluminiową piec w piekarniku 220stopni aż mięso zmięknie potem zdjąć folię i tak długo piec aż cały płyn zmieni się w gęsty sos czasochłonne ale smaczne

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

28.11.2010 21:11
ta potrawa jest super

Agnieszka172

19.11.2010 17:10
diabelsko ostry:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat