Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia z sosem musztardowo-miodowym i emulsją wasabi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

świeżego fileta z łososia norweskiego bez skóry 300 g
łosoś wędzony plastry 200 g
olej sezamowy 4 łyżki
kolendra 1/2 pęczka
sok z cytryny z 1/2 cytryny
sos sojowy
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 2 sztuki
kapary 2 łyżki
ogórek 1/2 sztuki

Sos musztardowo-miodowy

Musztarda francuska Prymat 4 łyżeczki
oliwa 4 łyżki
miód 1 łyżka
sól i pieprz

Emulsja wasabi

chrzan wasabi 1 łyżeczka
olej sezamowy 4 łyżeczki
ocet ryżowy 2 łyżeczki
sól
cukier

Porada

Warto użyć świeżego ogórka, umyć go, a następnie razem ze skórką pokroić w drobną kostkę. Plaster wędzonego łososia można zastąpić filetem.

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia z sosem musztardowo-miodowym i emulsją wasabi

Filety z łososia świeżego i wędzonego posiekać w drobną kostkę, doprawić do smaku sosem sojowym, posiekaną kolendrą i świeżo mielonym pieprzem. Dodać olej sezamowy i sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Wszystkie składniki sosu oraz emulsji wymieszać i doprawić do smaku .
Tatar z łososia podawać z cebulą, ogórkiem i kaparami oraz sosem musztardowo-miodowym i emulsją wasabi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.12.2015 19:06
Dobry łosoś.
KAROLLA87 11.12.2015 16:58
MNIAM MNIAM REWELACJA
Futka 11.12.2015 13:10
Pyszna propozycja. Uwielbiam rybnego tatara :)
sliwka 11.12.2015 10:18
Prezentacja i danie super;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak