Kotlet w miodzie

Kotlet w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • miód pitny

    1 opakowanie
  • czosnek Prymat

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • jajka

    2 sztuki
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na 4 kotlety, lekko rozbijamy, a następnie z każdej strony smarujemy miodem i wkładamy do pojemniczka. Resztę miodu również wlewamy do pojemniczka i zatykamy szczelnie. Kotlety pozostawiamy w lodówce przez noc. Gotowe przyprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem a następnie panierujemy w jajku i w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

05.02.2014 07:57
super pomysł

czekoladka_m

02.10.2013 18:28
jeszcze nie jadłam tak przygotowanego kotleta:)

Łukasz15

17.08.2013 10:34
Bardzo dobry

AURELKA

14.05.2013 22:25
ciekawy pomysł

caralajna

08.08.2012 07:39
super pomysł

RenataZ-et

04.03.2012 00:31
świetny pomysł

Goya

15.12.2010 12:52
ciekawe

banditka

07.09.2010 09:42
bardzo ciekawe :)

borys

31.08.2010 08:01
pyszne

Margo1

21.08.2010 16:35
Nie jadłam takiego dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat