Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa lubczykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 1/2 szkl
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
lubczyk świeży 4 łyżki
woda 2 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa lubczykowa

Świeże liście lubczyka dusić przez chwilę na maśle, a gdy zwiędną, zalać zimną wodą i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut, doprawić do smaku. Przesianą mąkę rozprowadzić śmietaną, dodać do zupy, wymieszać i podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia, aż zupa zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 19.12.2011 17:09
muszę wypróbować
Iwona43 04.12.2011 09:44
fany przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak