Zupa lubczykowa

Zupa lubczykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    1/2 szkl
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • lubczyk świeży

    4 łyżki
  • woda

    2 l
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Świeże liście lubczyka dusić przez chwilę na maśle, a gdy zwiędną, zalać zimną wodą i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut, doprawić do smaku. Przesianą mąkę rozprowadzić śmietaną, dodać do zupy, wymieszać i podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia, aż zupa zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

19.12.2011 17:09
muszę wypróbować

Iwona43

04.12.2011 09:44
fany przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat