jajka z pieczarkami

jajka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 dkg
  • sałata

    1 szt
  • majonez

    do dekoracji
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • jaja na twardo

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Gdy przestygną zdjąć skorupki, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce i udusić na oleju. Żółtka rozgnieść widelcem. Zieleninę drobno posiekać. Połączyć razem żółtka, pieczarki i zieleninę, doprawić solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełnić białka jajek i ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą. Na koniec udekorować majonezem oraz gałązkami pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota59

20.03.2013 21:08
uwielbiam z takim farszem

jeta72

06.07.2012 10:23
pyszne!!!

Krystyna32

27.02.2012 15:07
extra

barbara11561

24.05.2011 10:32
Pyszne:)))

Edyta38

07.02.2011 16:16
mniam

agata1722

07.02.2011 10:44
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat