Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe
Jajka wybijamy do miski, wsypujemy cukier, sól i miksujemy az połączą sie składniki, następnie dodajemy przestudzony krem czekoladowy, przesianą mąkę z proszkiem, rodzynki i razem to miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Formę na ciasto wysmarować tłuszczem , posypac bułką i wylać czekoladowe ciasto do formy.. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 min (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i studzić w formie, następnie zimne wyjąć ciasto na podstawkę i udekorować polewą czekoladową.
śmietankę i mleko doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę , cały czas mieszając, az do całkowitego rozpuszczenia, lekko przestudzić i polać zimne ciasto. posypać skórka kandyz.