Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    7 sztuk
  • cukier puder

    15 dag
  • białka

    7 sztuk
  • mąka

    10 dag
  • ocet

    1 łyżka
  • jabłka

    5-6 sztuk
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy ocet, cukier waniliowy, mąkę, pianę z białek. Pieczemy. Na gorący biszkopt przekładamy jabłka pokrojone w cieniutkie plasterki. Zawijamy ściereczką roladę. Kiedy przestygnie posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justa32

20.10.2011 14:53
smaczna

Magdalena80

02.04.2011 22:48
mniam- pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat