Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
7 sztuk
cukier puder
15 dag
białko
7 sztuk
mąka
10 dag
ocet
1 łyżka
jabłka
5-6 sztuk
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy ocet, cukier waniliowy, mąkę, pianę z białek. Pieczemy. Na gorący biszkopt przekładamy jabłka pokrojone w cieniutkie plasterki. Zawijamy ściereczką roladę. Kiedy przestygnie posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 20.10.2011 14:53
smaczna
Magdalena80 02.04.2011 22:48
mniam- pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak