Kapusta kiszona z ananasem

Kapusta kiszona z ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas z puszki

    4 plastry
  • Wędzone mięso

    20 dag
  • kapusta kiszona

    50 dag
  • kwaśna śmietana

    125 ml
  • kremówka

    125 ml
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ostra musztarda

    1 łyżka
  • koperek

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jabłko

    1 szt. (duże)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ananasa pokroić w kostkę. Mięso pokroić na kawałki. jabłko pokroić w drobną kostkę. Zagotować sok z ananasa i włozyć do niego kapustę. Dodać pozostałe składniki i dusić 10 min pod przykryciem. Śmietanki ubic na pianę. Doprawić sokiem z cytryny, cukrem, musztardą, koperkiem, solą i pieprzem. Dodac do gorącej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

26.09.2010 11:21
takiej kapusty jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat