Serowy muszynek

Serowy muszynek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    50 dag
  • jaja

    3 sztuki
  • cukier puder

    15 dag
  • masło

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1/2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 łyżka
  • cukier

    2 szklanki
  • woda

    3/4 szklanka
  • magraryna

    1 kostka
  • kakao

    2 łyżki
  • jaja

    6 sztuk
  • mąka

    3 1/2 szklanka
  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło ucieramy z żółtkami, cukrem i serem. Dodajemy pianę z białek, mąkę, cukier waniliowy. Całość łączymy i wylewamy na blaszkę.

Cukier, wodę, margarynę, kakao - zagotowujemy. PO lekkim ostygnięciu ubijamy na sztywno pianę z białek. Do ciasta dodajemy żółtka. Całość miksujemy i dodajemy stopniowo mąkę oraz wódkę. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Powstałą masę przelewamy na masę serową. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze do 200 stopni. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat