kalmary w cieście

kalmary w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary oczyszczone

    50 dkg
  • mleko

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • sól, pieprz

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalmary oprószamy solą i pieprzem orazposiekaną natką pietruszki. skrapaiamy oliwą. pozostawić w marynacie na 1 godz. Z mąki mlek ai jajek robimy ciasto naleśnikwoe. PO godz kalmary wyjmujemy z marynaty osączmy i zanurzamy w cieście i smażymy w dużej ilości tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat