Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusniak

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

ziemniaki
4 szt
kapusta kiszona
300 g
przecier pomidorowy
2 łyżki
marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
natka pietruszki
1/2 peczka
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
2-3 szt
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
skrzydełka kurczaka
3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Kminek mielony Prymat
1/2 łyżeczki

zasmarzka

mąka
2 łyzki
masło
1 łyżka
woda letnia
50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusniak

Kroki postępowania

1
Gotować wypłukane skrzydełka z dodatkiem ,jarzyn ,soli , liścia laurowego ,ziela angielskiego, kminku.
Krok 1 - Kapusniak foto
2
Dodać obrane , wypłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2 - Kapusniak foto
3
W osobnym garnku ugotować kapustę kiszoną
Krok 3 - Kapusniak foto
4
Gdy ziemniaki będą miękkie ,dodać ugotowaną kapustę
Krok 4 - Kapusniak foto
5
Pogotować chwilę i dodać przecier pomidorowy
Krok 5 - Kapusniak foto
6
Doprawić zupę pieprzem i solą. Zrobić zasmażkę z podanych składników i zagęścić zupę ,posypać natką .
Krok 6 - Kapusniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.11.2015 07:59
smaczne danie do zjedzenia
gusia1000 11.11.2015 00:05
Lubię taką zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak