Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Warzywa

ziemniaki 7 sztuk
marchewka 2 sztuki

mięso

udka kurczaka 6 sztuk

przyprawy

sól do smaku
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z warzywami

Kroki postępowania

1
Na wstępie szorujemy ziemniaki i kroimy je w ćwiartki. Obieramy marchewkę i siekamy w plastry. Całość spryskujemy oliwą i umieszczamy w worku do pieczenia.
Krok 1 - Pieczone udka z warzywami foto
2
Udka obieram zawsze ze skóry. Mięso przyprawiamy papryką słodką, pieprzem, solą oraz ziołami prowansalskimi. Przygotowane mięso skrapiamy oliwą.
Krok 2 - Pieczone udka z warzywami foto
3
Przygotowane mięso umieszczamy w worku razem z warzywami. Pieczemy w piekarniku około 1 h w 180 stopniach. 15 min przed wyciągnięciem z piekarnika przekuwamy rękaw w celu zarumienienia się mięsa.
Krok 3 - Pieczone udka z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 04.11.2015 09:13
Super przepis
pestka 04.11.2015 07:25
smaczny obiad
Ewelina1991 04.11.2015 07:25
smaczne mięsko
mileneczka5 03.11.2015 21:28
pyszne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak