Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops paprykowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
seler korzeniowy pół szt
marchew 2 szt
cebula 1 szt
seler nać 2-3 szt
papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klops paprykowy

Mięso mielone przełożyć do miseczki dodać jajko, przyprawy ,2-3 łyżki bułki tartej.
Selera, marchew i cebulę obrać ,pokroić i zmielić blenderem na drobniutko razem z liśćmi selera.Warzywa dodać do mięsa mielonego i dobrze wymieszać .
Gotową masę podzielić na dwie część.
Na dno formy wyłożyć pierwszą cześć mięsna której rozłożyć połówki papryk na przemian czerwoną z zieloną i przykryć drugą częścią mięsa.
Piec w 180C ok 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.11.2015 18:52
na pewno smaczny obiadek z takimi klopsami
marcia7 02.11.2015 17:39
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak