Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
posiekana dymka ze szczypiorem 2 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórek zielony 1 szt
pomidor 1 szt
sos do sałatek 2 szt
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapuste pekińską oczyścić z wierzchnich liści i poszatkować. Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Pomidora również. Cebule pokroić w piórka. Dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Wszystkir warzywa wymieszać razem. Śmietane wymieszać sosami sałatkowymi i dodać do warzyw. Wymieszać.

Zamiast śmietany można wykorzystać oliwę z oliwek ( w mniejszej ilości)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.10.2015 19:52
Lubię takie sałatki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak