Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z falbanek fileta z pieczarkami i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 4 szt
cebula 4 szt
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z falbanek fileta z pieczarkami i cebulą

Kroki postępowania

1
Umytego i osuszonego kurczaka kroimy wzdłuż w paski o szerokości 1,5-2 cm. Każdy posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 30 minut, żeby mięso przeszło smakiem przypraw.
Krok 1 - Szaszłyki z falbanek fileta z pieczarkami i cebulą foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w ósemki.
Obrane cebule kroimy na pół i rozdzielamy osobno jej warstwy.
Krok 2 - Szaszłyki z falbanek fileta z pieczarkami i cebulą foto
3
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy po dwa paski mięsa tworząc z nich falbankę, pomiędzy którą nadziewamy kawałki pieczarek i cebuli.
Krok 3 - Szaszłyki z falbanek fileta z pieczarkami i cebulą foto
4
Tak przygotowane szaszłyki grillujemy po kilka minut z każdej strony, żeby mięsko fajnie zrumieniło się. Ja grillowałam i podawałam je wraz z młodymi ziemniaczkami.
Krok 4 - Szaszłyki z falbanek fileta z pieczarkami i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 20.10.2015 11:35
Pysznie wyglądają
Jumper123 20.10.2015 11:11
ale bym zjadł takich szaszłyków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak