Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z żółtkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak baby dowolna ilość
masło klarowane 2-3 łyżeczki
masło świeże do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
żółtko jajek 1-2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z żółtkiem

Kroki postępowania

1
Szpinak przebrać, opłukać i odwzorować lub jak najdokładniej odsączyć.
Krok 1 - Szpinak z żółtkiem foto
2
Na patelni stopić masło klarowane, dodać pieprzu do smaku i włożyć liście szpinaku - nakryć pokrywką i dusić na małym płomieniu, aż szpinak straci objętość.
Krok 2 - Szpinak z żółtkiem foto
3
Posolić i ew. dodatkowo popieprzyć - wymieszac z odrobiną świeżego masła i przełożyć na talerz.
Krok 3 - Szpinak z żółtkiem foto
4
Do gorącego szpinaku dodać surowe żółtko i wymieszać.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Krok 4 - Szpinak z żółtkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.10.2015 23:52
Lubię to jedzenie.
agaK. 19.10.2015 23:44
Patrzę i chętnie bym spróbowała, ale ostatnio miałam problem ze znalezieniem szpinaku w sklepach...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak