Kisiel jabłkowy

Kisiel jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    85 g
  • cukier

    210 g
  • jabłka

    900 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka rozgotować w małej ilości wody, a następnie przetrzeć.
Przecier uzupełnić wodą tak, aby jedna porcja wynosiła 150 i 200ml.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością zimnego płynu.
Przecier zagotować, dodać cukier, wlać zawiesinę z mąki, mieszając zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat