Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe kąski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2
Cynamon mielony Prymat 3 łyżeczki
cukier brązowy 4 łyżki
ciasto francuskie 1
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe kąski

Kroki postępowania

1
Piekarnik nastaw na 175 C
.Jabłka umyj,pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój w ósemki.
Masło przełóż do rondelka i rozpuść.
Krok 1 - Jabłkowe kąski foto
2
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w trójkąty. Każdy kawałek ciasta posmaruj masłem,po czym posyp cynamonem i brązowym cukrem.
Krok 2 - Jabłkowe kąski foto
3
Na każdy trójkąt połóż kawałek jabłka i zwiń.
Każde ciasteczko posmaruj masłem i posyp cynamonem.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok 15 minut lub do momentu,gdy ciastka nabiorą złotego koloru.
Krok 3 - Jabłkowe kąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 17.10.2015 10:02
wspaniałe, przepiękne zdjęcia :)
Futka 16.10.2015 11:30
Wspaniała i bardzo smakowita propozycja :)
wwwiolka 16.10.2015 11:22
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak