Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    30 dkg
  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • sól i pieprz

  • ocet jabłkowy

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, skrapiamy olejem i octem i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie obsmażamy ze wszystkich stron, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zalewamy wrzątkiem, dusimy około 30 minut. Pieczarki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę i wrzucamy do mięsa. Dusimy jeszcze około godziny. W razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy do smaku. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jadwiga/Jaga85

14.10.2015 22:28
Pyszny gulasz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat