Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone żeberka
Kroki postępowania
Umyte i osuszone mięso pokroić na porcje i posmarować przygotowaną marynatą. Przełożyć do szczelnego pojemnika i odstawić do lodówki na całą noc.
żeberka wieprzowe | 1 kilogram |
cebula | 1 sztuka |
miód płynny | 2 łyżka |
czosnek | 3 ząbek |
olej rzepakowy | 3 łyżka |
ocet balsamiczny | 1 łyżka |
sos sojowy | 1 łyżka |
Pieprz czarny Prymat w młynku | 1 łyżeczka |
sól | 1/4 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: