OBWARZANKI

OBWARZANKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt
  • drożdże

    30 g
  • mąka

    1 kg
  • mleko

    3/4 szkl
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • cukier

    8 łyżek
  • mak suchy do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać mąkę oraz pozostałe składniki.
Zagnieść ciasto, robić małe okrągłe obarzanki.
Zagotować wodę, osolić i w tej wodzie sparzyć obwarzanki, wybierać łyżką cedzakową.
Gdy ociekną z wody, układać na blasze i posypać makiem, piec w piekarniku 35 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

25.09.2011 13:51
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat