Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z waniliowym serkiem.
Kroki postępowania
Tak przygotowane ciasto dzielimy na 5 równych części.
mąka tortowa | 2 i pół szklanki |
cukier | pół szklanki |
miód prawdziwy | 4 łyżki |
mleko | 4 łyżki |
olej | 1 łyżka |
jajko | 1 sztuka |
masło lub margaryna | 10 dag |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
serek waniliowy | 1 kg |
cukier | półtorej szklanki |
masło lub margaryna | 25 dag |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 5 łyżek |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
czekolada mleczna | 10 dag |
mąka pszenna | do posypania stolnicy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: