Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 sztuk
mięso mielone indycze 500 gram
ryż ugotowany 2 saszetki
cebula biała 4 sztuki
marchewki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
Cebule kroimy w piórka, marchew tarkujemy na grubej tarce i podsmażamy warzywa
Krok 1 - Papryka faszerowana foto
2
mięso przyprawiamy, dodajemy sól pieprz oraz przyprawę do mięsa.Odstawiamy na co najmniej 2 godziny
Krok 2 - Papryka faszerowana foto
3
Paprykę myjemy, odkrajmy górę.Usuwamy srodek
Krok 3 - Papryka faszerowana foto
4
następnie mieszamy mięso, z uprzednio ugotowanym ryżem i warzywami. Takim
farszem wypełniamy papryki.
Krok 4 - Papryka faszerowana foto
5
w naczyniu żaroodpornym układamy papryki, Podlewamy wcześniej trochę wodą. Przykrywamy folią do pieczenia i pieczemy około godizny w 180 stopniach.smacznego
Krok 5 - Papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.10.2015 15:09
Bardzo lubię taką
gusia1000 08.10.2015 23:36
Też taką robię.
pestka 08.10.2015 15:58
smaczna propozycja
Monika-twin 08.10.2015 11:13
Rewelacyjny przepis. smaczne danie i pięknie wygląda!
Maridka19 08.10.2015 09:31
Papryki faszerowane zawsze mile widziane super przepis :)
bertpvd 08.10.2015 09:29
świetny przepis ! też robię podobne
agaK. 08.10.2015 09:23
Ile czasu ja już się zabieram za zrobienie papryki faszerowanej.... Fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak