Ogórki z curry do słoika

Ogórki z curry do słoika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • cukier

    1,5 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • sól

    1,5 łyżki
  • przyprawa curry

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w grubsze plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Składniki na zalewę zagotować, odstawić do ostudzenia. Wymieszać ogórki z cebulą, zalać wystudzoną zalewą. Odstawić na 2-3 godziny. W między czasie wyparzyć i wysuszyć słoiki. Ogórki wkładać ciasno do słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 min. od chwili zagotowania wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

05.10.2015 16:08
bardzo lubei ogórki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat