Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z masą z orzechów laskowych
Kroki postępowania
Przykrywamy jasnym biszkoptem i smarujemy resztą masy. Posypujemy orzechami.
jajko | 4 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
jajko | 4 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
kakao | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1 łyżka |
mleko | 0,5 litry |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
żółtko jajek | 5 sztuk |
margaryna | 1 kostka |
orzechy laskowe mielone | 30 dag |
spirytus | 1 kieliszek |
jabłka | 1 kg |
cukier | 1 szklanka |
cynamon | 1 łyżeczka |
galaretka cytrynowa | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: