Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowa tarta "od serca"

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto kruche

mąka 20 dag
cukier 10 dag
masło 10 dag
jajko 1 małe

Budyń

budyń owocowy 1
mleko 1/2 l
cukier 2 łyżki

Ponadto

wiśnie 1/2 kg
galaretka wiśniowa 1
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowa tarta "od serca"

Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Wiśnie myjemy, drylujemy - kilka zostawiamy do dekoracji. Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto. Chłodzimy 30 min. Wałkujemy i wyklejamy formę do tarty, pieczemy ok 20 min na złoto. Budyń wiśniowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciepły wylewamy na upieczony spód i odstawiamy do wystudzenia. Układamy wiśnie na wierzchu, zalewamy tężejącą galaretką i posypujemy płatkami migdałów. Odstawiamy do stężenia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 29.09.2015 15:18
Pyszności;)
Mniam 29.09.2015 10:44
Smaczny i mocno owocowy deser jest zawsze mile widziany :)
2milutka 29.09.2015 09:03
Pyszna tarta!
Futka 29.09.2015 08:59
Cudowna i niezwykle apetyczna tarta :)
Ewelina1991 29.09.2015 08:39
pysznie wygląda
Krzysztof15 29.09.2015 06:16
super tarta
Iwusia 28.09.2015 23:51
smakowicie wygląda ta tarta
halina17 28.09.2015 22:10
Dobra tarta :)
agnieszka214 28.09.2015 22:04
alez smakowicie wyszła
tomek18 28.09.2015 21:37
wygląda pysznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak