Panga pod chrzanową pierzynką

Panga pod chrzanową pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z pangi

    2 sztuki
  • chrzan tarty

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • bułka tarta

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pangę oprószyć z obu stron przyprawą do ryb i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić. Z jogurtu, chrzanu i bułki tartej sporządzić panierkę. Rybę ułożyć na blasze, pokropić oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po upływie tego czasu na rybie ułożyć panierkę i zapiekać na złoty kolor. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anulka69

01.11.2011 19:34
lubię rybkę

berys18

29.01.2011 17:38
podoba mi sie ta \"pierzynka\" chrzanowa

anja3107

22.01.2011 09:33
super

Grażyna13

03.11.2010 09:23
Ciekawy sposób na rybę !

MAŁGORZATA108

18.08.2010 17:21
Ciekawy przepis, ale wypróbuję go na innej rybie, bo Panga odstrasza mnie po tym, jak dowiedziałam się w jaki sposób i w jakich warunkach jest hodowana.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat