Placuszki tuńczykowe

Placuszki tuńczykowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    300 g
  • masło

    2 łyżki
  • skórka z cytryny

  • jajko

    2 sztuki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

  • olej do smażenia

  • tuńczyk

    300 (z puszki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmielić. Połączyć z rozpuszczonym masłem i tuńczykiem. Dodać 1 jajko, skórkę startą z 1 cytryny, doprawić solą i pieprzem (placuszki powinny być dość ostre).
Z dokładnie wymieszanej masy formować placki, ułożyć je na talerzu i wstawić do lodówki na pół godziny.
Placki następnie maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

03.06.2012 17:56
Ciekawy pomysł

jolaxa

17.01.2011 13:34
musi byc smaczne

wedith1

04.01.2011 16:42
To coś dla mnie!!!! :) Super pomysł!

iknkirke

13.11.2010 10:35
fajne

Ewa104

18.10.2010 19:23
Ciekawy pomysł.

agnieszka189

13.10.2010 15:51
no fajne, fajne

ewasylwia

06.10.2010 09:56
ciekawe

Islanzadi

02.10.2010 12:02
Oj, trzeba spróbować ;p

banditka

17.09.2010 11:29
hmm musi być interesujacy smak

Agnieszka172

09.09.2010 19:35
super, już to lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat