Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flądra z patelni grillowej..

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 7 nieduże bez skóry
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
olej rzepakowy 1/4 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: flądra z patelni grillowej..

przygotować marynatę: garam masala, pieprz, sól, sok z cytryny, olej dobrze wymieszać

kupiłam nieduże fląderki oczyszczone bez skóry, ryby opłukać i na ręczniku papierowym osuszyć

flądry włożyć do marynaty, dobrze je natrzeć i schować do lodówki na 5 godzin

na mocno rozgrzanej patelni grillowej flądry griilować na rumiano z każdej strony

pyszne fląderki na kolację z pieczywem........SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.09.2015 13:14
bardzo lubię flądrę,ma taki niepowtarzalny smak
Wafelek2601 15.09.2015 17:53
Bardzo lubię flądrę
halina17 15.09.2015 17:48
Uwielbiam flądrę , pyszna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak