Sposób przygotowania

jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę,dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.obrane jabłka pokroić w kostkę,dodać do ciasta,wymieszać,całość przełożyć do prodiża wyłożonego na spodzie papierem do pieczenia.posypać cynamonem i cukrem trzcinowym.piec 45 minut.studzić w lekko uchylonym prodiżu

Porada autora

ciasto jest bardzo szybkie,idealne dla niespodziewanych gości. a co najważniejsze jest bez dodatku tłuszczu :o)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    wspaniale złociste
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    złocista skórka
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    pyszne ciasto, przez parę lat tylko w prodiżu wszystko piekłam dopóki nie dostałam piekarnika z nagrody DS
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciasta z prodiża też jadłam, są smaczne bardziej wilgotne niż z piekarnika.
  • 0
    p1040742-3
    Opublikowano

    Patrycja33

    oj dawno nie pieklam ciasta w prodizu:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !