Ciato z jabłkami z prodiża

Ciato z jabłkami z prodiża

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • cynamon

    do smaku
  • jabłka

    okolo 6 sztuk
  • cukier trzcinowy

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę,dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.obrane jabłka pokroić w kostkę,dodać do ciasta,wymieszać,całość przełożyć do prodiża wyłożonego na spodzie papierem do pieczenia.posypać cynamonem i cukrem trzcinowym.piec 45 minut.studzić w lekko uchylonym prodiżu
Aleksandra/Olcia
ciasto jest bardzo szybkie,idealne dla niespodziewanych gości. a co najważniejsze jest bez dodatku tłuszczu :o)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

20.08.2016 16:16
oj dawno nie pieklam ciasta w prodizu:-)

ben-ka

15.09.2015 09:34
Ciasta z prodiża też jadłam, są smaczne bardziej wilgotne niż z piekarnika.

w mojej kuchni

14.09.2015 17:16
pyszne ciasto, przez parę lat tylko w prodiżu wszystko piekłam dopóki nie dostałam piekarnika z nagrody DS

marcia7

14.09.2015 16:52
złocista skórka

gosia561

14.09.2015 16:42
wspaniale złociste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat